dijous, 21 de maig del 2015

Gos o guineu?

Aprofitant les boniques pluges d'aquests darrers dies, val la pena fer una ullada cap als terrenys fangosos que trepitgem per trobar nous i frescos rastres dels animals que conviuen amb nosaltres. Però no sempre és fàcil diferenciar les petjades i unes de les que més confusió ens pot portar són les de guineu i gos.

Segur que us fixeu molt sovint amb les petjades del vostre gos però, com diferenciar-les d'unes altres que siguin de guineu? La mida, donada la varietat de gossos que hi ha, deixa de ser una marca distintiva en molts casos. I de fet, totes dues espècies marquen quatre dits. Aleshores?

Si us fixeu amb els dibuixos veureu que cada petjada deixa quatre coixinets digitals ben desenvolupats i un gran coixinet principal. A la guineu la mida d'una petjada és d'uns 5 cm de longitud i uns 4-4,5 cm (serveix per diferenciar de gossos més grans o més petits).

Però entre una guineu i un gos de la mateixa mida hem de fixar-nos que els coixinets són més petits a la guineu i estan més separats. A la guineu, els dos coixinets digitals centrals estan situats molt endavant i deixen un gran espai entre les vores posteriors d'aquests coixinets i la vora anterior del coixinet principal.


Petjada de guineu

Petjada de gos
A més, si dibuixem una línia que passi per les vores anteriors dels coixinets digitals exteriors, a la guineu quedarà o tocant lleugerament o darrera de les vores posteriors dels dos coixinets digitals centrals. En el cas del gos, en canvi, la línia creua els coixinets digitals centrals.
A banda, la petjada de la guineu és més allargada i esvelta, i els senyals de les ungles són més fines i punxegudes. Però això ja requereix molta més pràctica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots dir-hi la teva...